Ouders, verzorgers, opa & oma etc.

Waarom babygebaren?

Waarom zou je babygebaren gebruiken wanneer je kindje niet auditief beperkt is?

Baby’s worden geboren met de wens te communiceren. Maar voor ze hun eerste woordjes gaan uitspreken zijn we veelal hun eerste verjaardag al voorbij. In veel gevallen kan dit leiden tot een gefrustreerde dreumes/peuter ‘Die! Eehh! Ooh ooh ooh!’ en een ouder met de handen in het haar ‘wat WÍL ze nou toch?’. Dat kan ook anders! Door het gebruik van gebaren ter ondersteuning van gesproken taal kunnen jonge leeftijd leren kinderen hun wensen en gevoelens uiten middels gebaren! Dát is handig. “Ze wil nog een boterham!”

In de introductiecursus van 1 avond (1 uur) gaan we aan de slag met het leren van praktische basisgebaren die veel gebruikt worden in het dagelijks leven. Denk aan eten en drinken, (huis)dieren etc. Ik leg jullie uit wat voor nut babygebaren nog meer hebben en we gaan lekker praktisch aan de slag. Ik laat filmpjes en ander beeldmateriaal zien en als je naar huis gaat na de avond kun je direct aan de slag met het toepassen van de gebaren in jullie huishouden.

Wil je serieus aan de slag met baby gebaren bij jullie thuis, en heb je ook interesse in wat meer achtergrond informatie mbt babygebaren? Dan is de verdiepingscursus mogelijk meer passend voor jullie. We gaan in 2 avonden van 1.5 uur intensief aan de slag. Jullie gaan thuis oefeningen doen welke we de volgende keer bespreken (zo bereiden jullie een korte demonstratie van het voorlezen van een kinderboekje met gebaren voor).

Het leren van de gebaren is niet moeilijk en je zult zien dat je dit super snel onder de knie hebt. Je kunt al starten met gebaren met je baby vanaf een maand of 6. Omdat gebaren onder de groove motoriek valt zullen ze dit sneller terug doen dan dat ze hun eerste woordjes spreken.

Gun jezelf en je kind deze ervaring van communiceren zonder frustratie en volg een één of drie avonden workshop babygebaren.

Cursus data:

 

Finja (2) doet het gebaar voor 'paard'

Auri (9 mnd) doet het gebaar voor 'drinken'

Prijzen/voorwaarden

Momenteel geef ik alleen privé cursus, zowel via Zoom als bij mensen thuis (corona-proof).

Dit kost dan 45,- incl BTW.

Je hebt dan een cursus van ruim een uur (meestal anderhalf), en de kans om al je vragen direct te stellen.

--------------------------------------

Een avond introductie cursus:

- De uur durende cursus kost 23,50,- (incl. BTW) per persoon. Je leert ongeveer 15 basis gebaren.

- De cursus kan doorgang vinden bij minimaal 3 deelnemers.

- Wanneer je je aanmeldt krijg je van mij een factuur welke 24u voor aanvang van de cursus voldaan moet zijn.  Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je dat tot 48u voor de start van de cursus aangeven, je krijgt dan het inschrijfgeld terug.

Verdiepingscursus 2 avonden:

- De cursus duurt 2x 1,5 uur en kost 68,50,- (incl BTW) per persoon.

- De cursus vindt doorgang bij minimaal 3 deelnemers.

- Wanneer je je aanmeldt krijg je van mij een factuur welke 24u voor aanvang van de cursus voldaan moet zijn.  Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je dat tot 48u voor de start van de cursus aangeven, je krijgt dan het inschrijfgeld terug.