Bereid je voor op een zachte en ontspannen geboorte

Wat houdt de cursus in?

Bevallen is een natuurlijk proces waarvoor het vrouwenlichaam al uitstekend is uitgerust. Je kunt echter wel bijdragen aan het bevorderen van een soepele geboorte door gebruik te maken van ontspanningstechnieken, visualisaties en het vergroten van zelfvertrouwen, zowel bij jou als bij je partner. Het is belangrijk dat jullie kindje ter wereld komt in een sfeer van warmte, rust en vreugde.

Een van de technieken die tijdens deze cursus wordt onderwezen, is zelf-hypnose. Zelf-hypnose is een vorm van trance, vergelijkbaar met de staat waarin je verkeert wanneer je helemaal opgaat in een goed boek, of wanneer je in de auto zit en plotseling merkt dat er vele minuten zijn verstreken zonder dat je het hebt gemerkt. Zelf-hypnose helpt ook bij het identificeren en overwinnen van eventuele onderliggende angsten, waardoor ruimte ontstaat voor het beeld van een zachte geboorte. Bovendien stimuleert deze diepe staat van ontspanning de productie van endorfine, een natuurlijke pijnstiller.

Andere onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn het bespreken van geboortevoorkeuren, het belang van optimale voeding, prenatale en postnatale binding, de verschillende fases van de geboorte en comfortabele geboortehoudingen. Deze elementen dragen allemaal bij aan de mogelijkheid om jullie kindje op een positieve manier ter wereld te brengen.

De geboortepartner speelt een zeer actieve rol in deze cursus. In plaats van passief toe te kijken, nemen zij een actieve rol aan in het geboorteproces. Hun rol is gericht op het ondersteunen en bewaken van de moeder tijdens haar natuurlijke bevalling. Veel partners ervaren deze begeleiding als uiterst waardevol.

strong male hands holding sleeping newborn baby, photo with soft blur effect

Waarom HypnoBirthing®?

Breng je kindje met vertrouwen en rust ter wereld

Maak geïnformeerde keuzes over jullie zorg

Word beter ondersteund door jullie zorgteam

Leer bewezen technieken om pijn en angst weg te nemen

Beleef het ouderschap nog bewuster

English class available!

This course is available in English. I teach English courses at a University so there is no problem doing this course and its materials completely in English.

Cursus inhoud

* Een kennismakingsgesprek. Per e-mail of telefonisch.

* 5 bijeenkomsten van ongeveer 1.5 uur per keer.

* Handouts en referenties als nodig.

Neem contact op!

 

Tarieven

Privécursus bij jullie thuis helemaal afgestemd op jullie wensen en behoeften: 599,- .

Opfriscursus: Ik bied een standaard opfriscursus aan van twee avonden (1.5 uur per avond) waar we in sneltrein nog even de belangrijkste punten doornemen en de ademhalingstechnieken opnieuw oefenen. De opfriscursus bedraagt 175 euro.  Als je bij mij de cursus hebt gevolgd krijg je 25 euro korting op dit bedrag en betaal je voor twee avonden 150 euro.

Voorwaarden

Annuleren kan tot 14 dagen voor start van de cursus.

Het cursusgeld moet voor de eerste les voldaan zijn. Eventueel te betalen in 2 termijnen indien gewenst.

Privécursussen aan huis worden gegeven in de gemeenten Purmerend, Beemster, Waterland, Wormerland, Edam-Volendam, Koggenland, Landsmeer, Oostzaan. Daar buiten in overleg